Waarom SSL?

Door 12 maart 2019 juli 15th, 2019 Handleiding WordPress
ssl https

Wij adviseren bij onze websites en hosting om een SSL verbinding te nemen. Een SSL verbinding herken je aan de HTTPS en het slotje voor de domeinnaam. Hiermee worden alle gegevens via encryptie verstuurd. Hierdoor zijn uw gegevens niet zichtbaar als deze verstuurd worden. Hackers kunnen uw gegevens onderscheppen en zonder SSL kunnen ze daar informatie  uit halen. Denk aan gegevens die via een contactformulier worden verstuurd, maar denk ook aan uw WordPress loginnaam en wachtwoord, of gegevens die via je webshop verstuurd worden.

Hier zie je een voorbeeld van een datapakketje dat is onderschept.

SSL verbinding

Wat je hier ziet is een login in een WordPress website. De loginnaam in deze testsite is Alain en het wachtwoord pwd123 (een niet te adviseren wachtwoord trouwens). In het eerst voorbeeld is het verstuurd zonder SSL en zie je dat de logingegevens terug te vinden zijn in het onderschepte datapakketje. Daaronder zie je hetzelfde datapakketje maar dan verstuurd met SSL. Je ziet dat hier de gegevens versleuteld zijn en niet te achterhalen.

Wil je een veilige WordPress website?
Zorg er dan voor dat je website goed geüpdatet wordt, zorg voor extra beveiliging in je website en neem een SSL verbinding.

Schrijf een reactie