WordPress dashboard

Door 22 januari 2014 juli 15th, 2019 Handleiding WordPress

In deze handleiding voor WordPress een overzicht van het dashboard. Het eerste wat je ziet als je ingelogd bent in de beheerkant van je website is het dashboard van WordPress. Het dashboard geeft een overzicht van je website en bestaat uit volgende modules:
(Naargelang de versie van WordPress die je gebruikt kan dit verschillen. Deze handleiding is op basis van versie 3.8.1)

  • Welkom
  • Op dit moment
  • Versneld concept
  • Activiteit
  • WordPress nieuws

De modules kan je verslepen door te klikken op de balk met de titel en dan te verslepen. Ook kan je onderdelen toevoegen en verwijderen (zie verder in deze handleiding). Zo kan je je dashboard zelf inrichten zoals je wil.

In het linkermenu zie je onder het Dashboard ook of er updates beschikbaar zijn voor je WordPress installatie of plugins.

wordpress-dashboard-08

Klik in het linkermenu op Updates en je komt op een scherm waar je de update(s) kan installeren.

wordpress-dashboard-09

Selecteer de plugin die je wil updaten en klik op Plugins bijwerken. Het is verstandig om altijd eerst een backup te nemen alvorens je een update uitvoert!

We klikken in het linkermenu terug op Home om terug te gaan naar het overzicht:

Welkom
Hier kan je het thema wijzigen en aanpassen, een bericht schrijven, een pagina toevoegen, de website bekijken, widgets, menus en reacties beheren.

wordpress-dashboard-05

Op dit moment
Hier vind je een overzicht van het aantal berichten, pagina’s en reacties op je website.

wordpress-dashboard-01

Door op de link te klikken kan je resp. het bericht of de pagina bewerken of de reacties beheren.

Activeit
Bij activiteit kan je de reacties op je blog/nieuwsberichten beheren. Ga met je muis over een reactie heen en je kan kiezen of je een reactie wil toelaten, weigeren, verwijderen, bewerken of als spam wil markeren. Onderin de berichten vind je een overzicht van hoeveel berichten toegelaten, geweigerd of verwijderd zijn of als spam zijn gemarkeerd.

wordpress-dashboard-02

Versneld concept
Wil je snel een bericht schrijven dan kan dit via het dashboard bij Versneld Concept. Geef een titel op, schrijf je bericht en klik op Opslaan als concept om je bericht te bewaren. Het bericht dat je hier schrijft wordt als concept opgeslagen. Wil je het verder uitwerken en publiceren dan dien je dit te doen via Alle Berichten.

wordpress-dashboard-03

WordPress nieuws
Hier verschijnt het nieuws van het officiële WordPress blog en kan je volgen waar de WordPress ontwikkelaars mee bezig zijn.

wordpress-dashboard-04

Scherminstellingen en help
Bovenin het scherm vind je 2 tabbladen: scherminstellingen en help.

wordpress-dashboard-06

Via Scherminstellingen kan je onderdelen toevoegen of verwijderen op je dashboard. Dit kan bij elk onderdeel van WordPress: bv. bij Berichten vind je weer andere onderdelen die je kan in- en uitschakelen via deze optie.

wordpress-dashboard-07

Ook kan je bij elk onderdeel op de Help link klikken om een toelichting te krijgen over het onderdeel waarin je aan het werken bent.

One Comment

Schrijf een reactie