Woocommerce webshop op mijndomein

By 20 januari 2014 februari 3rd, 2014 Hosting, WordPress
hosting

Mijn website wordt al jaren gehost bij mijndomein. Na het installeren van een nieuw WordPress theme en de webshop module Woocommerce kreeg ik echter een foutmelding: “Fatal error: Allowed memory size of 122880 bytes exhausted”.

Na een mailtje naar mijndomein blijkt dit te komen doordat de limiet van het php werkgeheugen overschreden is. Domeinnamen waarbij een hosting pakket is afgenomen hebben een limiet voor het gebruik van werkgeheugen ingesteld staan op 64Mb. De reden hiervan is dat klanten anders hinder ondervinden als er op de server veel lading actief is. Om geheugen vrij te maken zonder ingewikkelde aanpassingen te verrichten kun je het beste de niet gebruikte thema’s verwijderen van jouw FTP server. WordPress laad altijd alle thema’s in die op de FTP server te vinden zijn wat dus het werkgeheugen in beslag neemt.

Toen dat niet bleek te helpen werd me in een vervolgmail een plus-hosting pakket aangeboden voor 99,- euro per jaar waar ik een werkgeheugen tot 225 MB ter beschikking heb.

Ik was wel benieuwd naar het werkgeheugen bij de andere hosting providers. De meeste hostingpartijen vermelden op hun site niet hoeveel werkgeheugen je krijgt bij de verschillende hostingpakketten. Na het versturen van een aantal e-mails kom ik tot het volgende: bij Versio en TransIP krijg je 256MB. De hostingpakketten van Yourhosting hebben net als mijndomein ook maar 64MB werkgeheugen. Strato biedt 104MB werkgeheugen en Antagonist 96MB op hun pakketten.

Uiteindelijk het pakket bij mijndomein gewijzigd naar Webshosting plus en alle problemen met werkgeheugen waren van de baan.

 

1 reactie

  • Siem Eikelenboom schreef:

    Ben begonnen met de webwinkel van Mijndomein, maar het is nog veel uitzoekwerk. Zijn er al mensen die hier ervaring mee hebben? Ik zou dan een online gebruikersgroep willen starten voor het uitwisselen van tips. Een beginnetjes daarvan staat al op Facebook onder de naam Mijndomein Webwinkeltips.

Laat een reactie achter