Wit scherm in WordPress oplossen

Je bent aan het werk in WordPress en plots heb je een wit scherm. Je vraagt je natuurlijk af hoe dat komt en hoe je het zo snel mogelijk weer oplost. Een wit scherm in WordPress (in het Engels ook wel WordPress White Screen of Death genoemd) kan verschillende oorzaken hebben. We overlopen de mogelijkheden en hoe je het kan oplossen.

Te weinig PHP geheugen
Van je hosting krijg je een bepaalde hoeveelheid geheugen toegewezen voor je WordPress website. Het hangt van je hostingpakket en de hostingaanbieder af hoeveel geheugen dat is. Hoe meer plugins je gebruikt en ook afhankelijk van je thema wordt bepaald hoeveel geheugen je nodig hebt. Als je een nieuwe plugin hebt geïnstalleerd en je krijgt gelijk een wit scherm dan ligt het aan de plugin. Schakel de plugin uit en/of zet je thema om naar een standaard thema en onderzoek hoeveel geheugen je hebt. Dat kan met bijvoorbeeld deze plugin: https://nl.wordpress.org/plugins/server-ip-memory-usage/

Verhoog de geheugenlimiet in de wp-config met een regel als deze:

define( ‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’ ); 

en als dat niet werkt dan kan je best je hostingbedrijf contacteren met de vraag om het geheugen te verhogen.

Thema of plugin
Heb je een nieuw thema of plugin geïnstalleerd en krijg je een wit scherm? Waarschijnlijk is de installatie van het thema of plugin de oorzaak. Vaak zijn gratis thema’s niet zo goed gebouwd, of niet meer ondersteund voor nieuwere versies van WordPress. Zet je thema terug om naar een standaard thema en kijk of het probleem zich nog steeds voordoet. Betreft het een plugin dan kan je deze best uitschakelen en kijken of je nog steeds een wit scherm hebt.

Syntax
Je was aan het coderen in WordPress en je hebt plots een wit scherm? Waarschijnlijk heb je een syntaxfout gemaakt in je code. Controleer je code op syntaxfouten of zet een backup terug.

Debuggen
Hebben al deze oplossingen niet geholpen dan is het tijd om te debuggen (het controleren van foutmeldingen). Zet debuggen aan in je wp-config: define( ‘WP_DEBUG’, true); en controleer de foutmeldingen om te weten te komen waar het witte scherm vandaan komt.

Open chat
Hallo, waarmee kan ik je helpen?
Powered by