WordPress webshop laten maken

Op zoek naar een nieuwe goed converterende webshop?

WordPress is niet alleen een gebruikersvriendelijk content management systeem voor websites en blogs, maar je kan er ook een volledige webshop mee opzetten waarmee je je eigen producten wereldwijd kan verkopen via je eigen website. Naast fysieke producten kan je ook digitale producten (bv. ebooks) verkopen via je webwinkel.

 

Wat heb je nodig om een WordPress webshop te laten maken?

WordPress in combinatie met de WooCommerce plugin. WooCommerce is de grootste webshop plugin voor WordPress, is volledig gratis zonder maandelijkse kosten en uitbreidbaar. Daarnaast is Woocommerce makkelijk in gebruik; zonder technische kennis kan je makkelijk je webshop beheren. Ook de ontwikkeling van WooCommerce gaat nog steeds door zodat je webshop bij de tijd blijft en technisch niet achterloopt.

Goede hosting voor je webshop want webshops vragen net wat meer van de server. Ook heb je een domeinnaam voor je webshop nodig en een SSL certificaat zodat de gegevens die je klanten invoeren versleuteld verstuurd worden. Een SSL verbinding herken je aan het slotje in de adresbalk en de URL begint met https in plaats van http.

Een WordPress thema dat compatibel is met WooCommerce. Het meest populaire WooCommerce thema op Themeforest is Flatsome maar er zijn meerdere thema’s beschikbaar met WooCommerce integratie.

Een betaalprovider, vaak is dat Mollie waarmee je iDeal betalingen op je webshop kan ontvangen. iDEAL is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Minstens 60% van de Nederlanders gebruikt het voor het betalen van hun online aankopen. Registratie bij Mollie is gratis en op moment van schrijven betaal je € 0,29 per iDeal transactie. Naast iDeal kan je ook voor andere betaalmogelijkheden kiezen.

Eventuele uitbreidingen van je webshop met gratis of betaalde plugins. Denk aan uitbreidingen voor verzending, betaling of producten en uitbreidingen voor beheer en marketing.

 

Wil je weten wat een webshop met WordPress kost? Krijg een indicatie met de prijzenindicator of vraag een offerte aan.

woocommerce