Wat is WordPress?

Kies voor WordPress om uw website gebruiksvriendelijk
te beheren.

75 miljoen

WordPress websites

55 duizend

WordPress plugins

100 duizend

nieuwe WordPress websites dagelijks

30%

van het internet draait op WordPress

Marktaandeel WordPress CMS

Een publicatie van W3Techs – World Wide Web Technology Surveys laat de volgende cijfers zien met betrekking tot het gebruik van WordPress: WordPress wordt gebruikt door 30% van alle websites, dat is een CMS marktaandeel van 60,2%.

WordPress

60%

Joomla

9%

Drupal

6%

ander CMS

25%

Wat is WordPress

 

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je makkelijk je website kan beheren zonder dat je HTML of PHP hoeft te kennen.  Dankzij het gebruik van plugins kan je de functionaliteit van je website uitbreiden. WordPress is open source; je kunt het gratis downloaden en je mag zo veel aanpassen als je wilt.

WordPress is een CMS

Met een CMS kan je zonder technische kennis je website kan beheren. Een beheerder kan  teksten wijzigen, pagina’s en berichten toevoegen en afbeeldingen plaatsen op zijn site.

WordPress is uitbreidbaar met plugins

Er zijn duizenden plugins beschikbaar waarmee je de functionaliteiten van je website eenvoudig kan uitbreiden. Denk aan social media integratie, contactformulieren, zoekmachine optimalisatie etc.

WordPress is gratis

WordPress is open source, gratis te gebruiken. Hierdoor besparen wij in de kosten voor de ontwikkeling van een eigen CMS en kunnen je een professionele en betaalbare website aanbieden.

WordPress themes

Een WordPress theme is een template en vormt de grafische schil van je WordPress website. Het omzetten van uw ontwerp of idee naar een WordPress theme is onze specialiteit en wordt op maat gemaakt.

WordPress is makkelijk in gebruik

Een groot voordeel van een WordPress website is deze zeer gemakkelijk te onderhouden zijn. Je hebt geen kennis nodig van een programmeertaal om je website snel en makkelijk te onderhouden.

WordPress is zoekmachinevriendelijk

Door gebruik te maken van WordPress zorg je er voor dat je hoger scoort in de zoekmachines. Zo zijn er zoekmachinevriendelijke urls en optimaliseer je je website nog meer door het installeren van een plugin.

Groot aantal gebruikers en ontwikkelaars

Er is een groot platform van WordPress gebruikers en ontwikkelaars waardoor de ontwikkeling van WordPress steeds door gaat. Hierdoor zijn er ook een groot aantal gratis uitbreidingen beschikbaar.

WordPress is meertalig

Door het internationale gebruik wordt meertaligheid standaard ondersteund. Vaak worden ook vertalingen van functionaliteiten en plugins in aparte tekstbestanden opgeslagen. Je CMS is dus gewoon in het Nederlands.

WordPress thema’s

WordPress thema’s zorgen voor de grafische vormgeving van je website. Bij Juiste Vorm werken we dagelijks met WordPress thema’s. We vertalen onze eigen grafische ontwerpen naar een thema of passen bestaande thema’s aan. Wij helpen u graag verder met het omzetten van een ontwerp of idee naar een WordPress thema.

Grafische vormgeving

Het bouwen van een theme begint met het grafisch ontwerpen van een website. Aan de hand van de huisstijl, doelgroep en gewenste uitstraling wordt een grafische concept ontworpen en geoptimaliseerd.

Technische bouw

Het grafisch ontwerp wordt omgezet naar HTML en CSS code,  WordPress wordt ingebouwd en de nodige plugins worden geinstalleerd. Vanaf dan is het theme klaar en is de website te beheren met WordPress.

Overtuigd van de kracht van WordPress?

 Juiste Vorm werkt elke dag met WordPress en weet wat mogelijk is. Graag helpen wij u verder met het realiseren van uw website in WordPress! Gebruiksvriendelijk, betaalbaar en professioneel. Ook kan u ons contacteren voor het omzetten van een grafisch ontwerp naar een WordPress template.

Vraag nu een offerte aan