Wij adviseren bij onze websites en hosting om een beveiligde SSL verbinding te nemen. Een SSL verbinding herken je aan de HTTPS in je website adres en het slotje voor de domeinnaam. Met SSL worden alle gegevens van je website via encryptie verstuurd en zijn uw gegevens niet zichtbaar wanneer deze verzonden worden.

Hackers kunnen uw gegevens onderscheppen en zonder SSL kunnen ze daar informatie  uit halen. Denk aan gegevens die via een contactformulier worden verstuurd, maar denk ook aan uw WordPress loginnaam en wachtwoord, of gegevens die via je webshop verstuurd worden.

Hier zie je een voorbeeld van een datapakketje van een WordPress login dat is onderschept:

 

Wat je hier ziet is een login van een WordPress website. De loginnaam in deze testsite is Alain en het wachtwoord mysecretpass123 (een niet te adviseren wachtwoord trouwens). In het eerst voorbeeld is het verstuurd zonder SSL en zie je dat de logingegevens terug te vinden zijn in het onderschepte datapakketje. Daaronder zie je hetzelfde datapakketje maar dan verstuurd met SSL. Je ziet dat hier de gegevens versleuteld zijn en niet te achterhalen.

Een SSL verbinding kan je bij je hostingpartij aanvragen.
Ben je bij ons gehost, dan kunnen wij dit voor je regelen.