Waarom hackers je website hacken

waarom hackers je website hacken

Geschreven door Alain Lankers

17 maart 2019

Je hoort vaak dat WordPress gehackt wordt en dat het een onveilig systeem zou zijn. Lees de redenen waarom hackers je website hacken.

De enige reden dat WordPress zo vaak gehackt wordt is zijn populariteit. Door zijn populariteit wordt het automatisch ook vaker geviseerd. Een derde van het internet is gebouwd met WordPress, terwijl veel WordPress websites niet goed onderhouden of beveiligd worden. Reden voor hackers om zich hier op te richten.

Naast grote websites worden ook kleine websites gehackt. Vaak denken kleine bedrijven dat ze niet geviseerd worden door hackers, maar niets is minder waar. Dat is een vals gevoel van veiligheid. 60% van de gehackte websites zijn kleinere websites. Kleine websites worden vaak niet of slecht beveiligd waardoor ze voor hackers een makkelijker doelwit zijn dan de grote organisaties. De grotere websites zijn vaak beter beveiligd en onderhouden waardoor ze lastiger te hacken zijn.

Maar waarom willen hackers je WordPress website hacken? Dat kan verschillende redenen hebben:

 • Informatie vinden
  Denk aan het vinden van wachtwoorden en andere gevoelige informatie.
 • Bestanden aanpassen
  Er wordt door de hacker kwaadaardige code geplaatst in de website (bv: backdoors, virussen, malware, trojans, worms, adware, keyloggers die je toetsaanslagen registreren,…).
 • Spam
  Bezoekers krijgen reclame te zien of worden automatisch doorgestuurd naar een andere website. Er kan ook code geinstalleerd worden waarmee spam verstuurd wordt vanuit je website.
 • Black Hat SEO
  Link injecties naar andere websites, geplaatst door de hacker. Denk bv. aan links naar pornografische websites of illegale medicijnen.
 • Phishing
  Hackers proberen via nep loginpagina’s of nepformulieren gevoelige informatie te vinden.
 • Crypto mining
  Er wordt stiekem mining software geïnstalleerd waardoor je computerkracht gebruikt wordt voor het minen van cryptocurrency.
 • Ransomware
  Je website en eventueel andere gegevens worden door de hacker pas vrijgegeven na het betalen van een bedrag in cryptocurrency.
 • Aanpassen website
  Het uiterlijk van je website kan aangepast worden met inhoud door de hacker geplaatst.
 • Website uit de lucht halen
  Via DDOS aanvallen kan je website uit de lucht gehaald worden.
 • Voor het plezier of de aandacht
  Sommige hackers zien het als hun missie om fouten uit een systeem te halen, waar een bedrijf zijn voordeel kan uit halen. Helaas gebeurt hacken vaak ook uit verveling of om de aandacht.

Gerelateerde berichten

WordPress brute force aanval

WordPress brute force aanval

Een van de dienstverleningen die ik met mijn bedrijf aanbied is WordPress Beveiliging. WordPress is op zich een veilig...