Tweetrapsauthenticatie voor WordPress (2FA)

De loginpagina voor de beheerderskant van je WordPress website is een geliefd doelwit voor hackers. Zij gebruiken geautomatiseerde tools waarbij wachtwoorden massaal getest worden op je website. Lees ook Hoe WordPress websites gehackt worden om een voorbeeld te zien hoe dat gebeurt. Zeker als je een onveilig wachtwoord gebruikt duurt het niet lang voor een hacker toegang heeft tot je website.


wordpress wachtwoord wijzigen

 

Om het raden van logins te vermijden kan je naast een sterk WordPress wachtwoord ook kiezen voor tweetrapsauthenticatie, ook wel 2FA genoemd. Bij tweetrapsauthenticatie ontvang je een code op je telefoon die je moet invullen om in te loggen op je website. Deze code vul je in na je gebruikersnaam en wachtwoord. 2FA is momenteel de veiligste manier om in te loggen in je website.

2fa wordpress

Mocht een hacker je WordPress wachtwoord te weten komen dan heeft hij nog altijd fysieke toegang tot je telefoon nodig om in te kunnen loggen. Zonder de code op je telefoon kan je niet inloggen.

De codes op je telefoon ontvang je met een gratis app als Google Authenticator. Je koppelt deze app aan je WordPress website en de codes worden door de app aangemaakt. De code werkt eenmalig en wordt automatisch vernieuwd door de app.

Open chat
Hallo, waarmee kan ik je helpen?