Tips voor een snellere WordPress website

Snelheid van je website is belangrijk; met een snelle website scoor je beter bij de zoekmachines en heb je een hogere conversie. De laadsnelheid van je WordPress website is afhankelijk van verschillende factoren die allemaal geoptimaliseerd moeten zijn om een optimale snelheid met je website te behalen. Dit zijn de belangrijkste factoren die de snelheid van je website bepalen.

 

Kies een voor een goede hostingpartij

Kies voor een stabiele en zo snel mogelijke hostingpartij. Bij je hosting heb je de keuze tussen een goedkopere shared server waar je de server deelt met andere websites. Het verkeer op de andere websites kan dan mee de snelheid van jouw website bepalen. Of je kan kiezen voor een duurdere oplossing; een dedicated server waarbij je de server alleen hebt voor jouw website.

 

Kies een snel thema

Je thema vormt de basis van je website. In een thema zijn vormgeving, functionaliteiten en responsiveness belangrijk. Maar je thema bepaalt ook de snelheid van je website. Je thema bestaat uit heel veel bestanden en als die de code in die bestanden niet goed geschreven is kan dat resulteren in een trage website. Veel thema’s bieden ook veel functionaliteiten die je website kunnen vertragen. Kies alleen voor de functionaliteiten die je echt nodig hebt.

 

Verwijder plugins en thema’s die je niet gebruikt

Verwijder alles wat je niet gebruikt. Niet alleen zorgen ongebruikte plugins voor een tragere website, ze zorgen ook nog eens voor een beveiligingsrisico. Gebruik dus alleen die plugins die je echt nodig hebt.
 

Optimaliseer je homepagina

Je homepagina is de pagina die het meest bezocht wordt op je website. Deze moet er niet alleen goed uitzien, maar deze moet ook optimaal functioneren en snel inladen. Veel bezoekers zullen eerst op je homepagina terecht komen en bezoekers die via een andere pagina op je website komen zullen vast ook naar je homepagina gaan.

 

Optimaliseer afbeeldingen

Mooie en sterke foto’s bepalen mee de uitstraling van je website. Echter worden foto’s vaak onbewerkt geüpload in de website. Dan heb je vaak foto’s van enkele MB’s zwaar die het inladen van je website erg vertragen. Afbeeldingen dienen voor ze op de website geplaatst worden eerst geoptimaliseerd te worden voor het web. Dat kan met een grafisch programma of via een een website als TinyPNG.

 

Optimaliseer videobestanden

Video’s zijn er zwaar in MB’s en kunnen je website erg traag maken. Wil je een video plaatsen op je website dan kan je deze best hosten op YouTube of Vimeo.

 

Optimaliseer je database

Database onderhoud is erg belangrijk voor een snelle website. Zeker als je je website al een tijd gebruikt zit je database vol met revisies van artikelen. Ook bevat je database informatie van plugins die je niet meer gebruikt. Optimaliseer database tabellen, post revisies, prullenbak en verwijder spam.

 

Optimaliseer je Reacties

Optimaliseer de reacties van bezoekers op je website door het verwijderen van spam commentaren. Je kan ook gebruik maken van paginanummers als je veel reacties op 1 pagina hebt staan. Maak gebruik van gravatar afbeeldingen of gebruik geen avatars. Tenslotte kan je ook pinback en trackbacks uitschakelen.

 

Gebruik de laatste nieuwe webtechnologieën

WordPress maakt gebruik van PHP, CSS, HTML en HTTP. Gebruik de laatste versies van deze technologieën. Zo is PHP 7.3 veel sneller dan zijn voorgaande versies.

 

Gebruik een cache plugin

Als je een website bezoekt dan moet de server de website verwerken voordat deze bij jou terecht komt. Met een cache plugin worden bestanden op de schijf opgeslagen zodat deze sneller bij de bezoekers terecht komen. Dit resulteert in een snellere laadtijd van de website.

 

Kies voor een CDN

Een CDN (Content Delivery Network) valt niet te verwarren met je hosting maar is een extra manier om de snelheid van je website te verhogen. Een CDN host kopieën van de inhoud van jouw WordPress site. Door een CDN verminder je de afstand tussen het datacenter waar jouw website gehost is en de bezoeker van de website.

 

Schakel hotlinking uit

Als andere websites direct kunnen linken naar zware mediabestanden op jouw website dan zal dat ten koste gaan van de snelheid van je website. Het beste is om ervoor te zorgen dat andere websites niet direct kunnen doorlinken naar jouw bestanden.

 

Schakel Gzip compressie in

Met Gzip comprimeer je de bestanden van je website zodat deze kleiner worden en sneller ingeladen kunnen worden.

 

Optimaliseer blokkerende JavaScript en CSS

Blokkerende JavaScript en CSS kunnen ervoor zorgen dat je website niet optimaal ingeladen wordt.

 

Activeer AMP

AMP (Accelerated Mobile Pages) bestaat uit een verzameling van technieken die als doel hebben om je website razendsnel op mobiele apparaten in te laden.

 

Kies voor WordPress beveiliging

Met een slechte beveiliging kan je website trager worden door bijvoorbeeld kwaadaardige code die op de achtergrond loopt of door DDos aanvallen. Kies voor een degelijke WordPress beveiliging.

Open chat
Hallo, waarmee kan ik je helpen?
Powered by