Tips om je te beschermen tegen spam in Contact Form 7

wordpress spam

Geschreven door Alain Lankers

28 december 2019

Maakt jouw WordPress website gebruik van Contact Form 7 voor het versturen van formulieren? Dan helpen volgende tips om je te beschermen tegen spam in Contact Form 7.

Captcha plugin
De bekendste methode is het toevoegen van een Captcha onderin je formulier. Je moet dan foto’s aanklikken om te bewijzen dat je geen spamrobot bent. De bekendste plugin die dit mogelijk maakt met Contact Form 7 is Really Simple Captcha. Je kan ook gebruik maken van de ingebouwde reCaptcha van Contact Forms 7. Deze vind je onder Contact Form 7 > Integratie. Hiervoor heb je een Google API key nodig.

recaptcha

Quiz
Je kan een korte quiz toevoegen aan je formulier waarbij er een vraag moet worden ingevuld. Alleen echte bezoekers (en geen geautomatiseerde spambots) kunnen de vraag lezen en beantwoorden.

Honeypot plugin
Je kan ook via Honeypot for Contact Form 7 een onzichtbaar veld toevoegen op je website. Spammers bezoeken je website niet zelf als ze spam versturen maar dat wordt geautomatiseerd. Hierdoor worden alle velden in een formulier automatisch ingevuld. Echte bezoekers van de website krijgen het honeypotveld niet te zien en vullen het niet in, wat ook de bedoeling is. Als het veld wel wordt ingevuld weten we dat we met een geautomatiseerde spammer te maken hebben en wordt deze geblokkeerd.

Aksimet plugin
Deze plugin is standaard geïnstalleerd in WordPres en is gratis voor persoonlijk gebruik. Aksimet leert steeds bij doordat je soms een onterechte melding van spam krijgt. Die melding accepteer je dan en de volgende keer wordt een reactie van die persoon niet meer als spam beschouwd. Om het te laten werken met Contact Form 7 moet je een paar specifieke instellingen uitvoeren.

Bad Behavior plugin
Bad Behavior stopt spam aanvallen via een geavanceerde manier door te kijken naar de leveringsmethode en welke software de spammer gebruikt. Deze plugin kan je goed combineren met Aksimet.

Aantal tekens instellen
Je kan instellen dat berichten met minder of meer dan een bepaald aantal tekens als spam worden beschouwd en niet verstuurd worden.

Blokkeer het IP adres
In de mail die je ontvangt kan je ervoor zorgen dat je het IP adres meegestuurd krijgt van degenen die het formulier ingevuld heeft. Betreft het een spammer dan kan je dit IP adres blokkeren met de plugin WP-Ban of met WordFence.

Zero Spam
Nog een anti-spam plugin die met Contact Form 7 werkt is WordPress Zero Spam. Deze plugin werkt met de meest bekende formulieren plugins voor WordPress en je hoeft hem alleen maar te installeren en activeren.

Gerelateerde berichten

Hoe spam vermijden in WordPress?

Hoe spam vermijden in WordPress?

Er zijn verschillende manieren om spam te vermijden in WordPress: 1. Gebruik een Captcha-plugin: Installeer een plugin...