Revisies verwijderen

Telkens wanneer je een bericht of pagina aanpast in WordPress wordt er automatisch een revisie opgeslagen. Dat wil zeggen dat WordPress een vorige versie van je pagina bewaard. Heb je een fout gemaakt of ben je niet tevreden over je aanpassingen dan kan je altijd terug naar een vorige versie.

Klik op Revisies om naar de vorige versie van je pagina te gaan:

wordpress revisies

Er opent een pagina met een slider die je kan verschuiven naar een vorige versie. Onderin de slider zie je een vergelijking van de broncode zodat je kan zien welke aanpassingen je hebt uitgevoerd.

Heb je de juiste versie teruggevonden klik dan op Deze revisie terugzetten om de vorige versie terug te plaatsen.

Pas je echter vaak je WordPress website aan dan kunnen de revisies aanzienlijk oplopen. Als elke pagina meer dan honderd revisies bevat en je hebt veel pagina’s op je website dan zijn dit in totaal enorm veel revisies. Hierdoor kan je website trager worden want elke revisie wordt opgeslagen in de database.

Het best is dus om het aantal revisies in de gaten te houden en deze regelmatig op te schonen zodat je website goed blijft presteren. Heb je WordPress Onderhoud bij ons lopen dan hoef je je hier geen zorgen over te maken want dan houden wij het aantal revisies in de gaten en houden we je database schoon.

Ga je liever zelf aan de slag dan kan je je database opschonen met een plugin als bv WP-OPtimize of WP-Sweep. Let wel dat het werken in de database niet zonder risico is en je best eerst een backup kan nemen.

Via een aanpassing in de code van de website kunnen revisies ook volledig uitgeschakeld worden of beperkt tot een vastgesteld aantal.

Open chat
Hallo, waarmee kan ik je helpen?
Powered by