Responsive webdesign

Door 23 januari 2015 juli 15th, 2019 Handleiding WordPress
responsive wordpress webdesign

Responsive webdesign, een term die je tegenwoordig vaak voorbij hoort komen. Maar wat is het en wat is het voordeel van responsive webdesign?

Responsive webdesign zorgt ervoor dat jouw website ook duidelijk zichtbaar is en correct functioneert voor mobiele bezoekers. Denk daarbij aan bezoekers die je website bezoeken met een smartphone of tablet.

Met responsive design maak je 1 website die zowel op een desktop als op een smartphone of tablet optimaal te bekijken is. In plaats van een aparte mobiele versie te bouwen, wordt de website op die manier opgebouwd dat deze zich automatisch aanpast aan het schermformaat dat de bezoeker gebruikt. Neem als voorbeeld een website die we net opgeleverd hebben: www.triple-e-tax.nl. Bekijk deze op verschillende schermformaten en je zal zien dat deze website zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm.

Het bouwen van een responsive website heeft een langere ontwikkelingstijd: het kost meer tijd om de pagina’s zo te ontwerpen dat de inhoud zich automatisch aanpast aan verschillende schermgroottes. Maar het is nog steeds voordeliger dan een desktop versie en een mobiele versie apart te laten bouwen.

De voordelen van responsive webdesign?

  • De website wordt automatisch aangepast aan de beeldschermresolutie
  • Je hoeft maar 1 website te onderhouden in plaats van verschillende sites
  • Alle informatie staat op 1 URL
  • Kostenbesparend: er dient geen aparte mobiele site ontworpen te worden

Denk je dat responsive webdesign een oplossing zou kunnen zijn voor jouw website? Contacteer ons.

Schrijf een reactie