Lijfliedjes

Nederlandse zangeressen
over hun dierbaarste songs.

Het project ’Lijfliedjes’ is een samenwerking tussen fotograaf Fjodor C. Buis en vormgever Marieke Eelman (voormalig zangeres Nilsson). Het idee ontstond naar aanleiding van een gezamenlijke liefde voor liedjes en de nieuwsgierigheid naar de oorsprong daarvan. Waaruit put je inspiratie en wat maakt dat je van niets ‘iets’ maakt? Erik van den Berg (hoofdredacteur OOR) schoof aan bij eerste brainstormsessies en kwam naast een aantal interviews met de toepasselijke naam ‘Lijfliedjes’ op de proppen. Een passende naam voor een bijzonder project; het verhaal achter de dierbaarste composities van zangeressen. Van daaruit zijn Fjodor en Marieke verder gegaan en is het project gegroeid en nog steeds groeiende.

Responsive design

Deze website is gebouwd volgens het principe van responsive design waarbij de website automatisch schaalt naar de schermgrootte waarop hij weergegeven wordt. Of je de website nu bekijkt op een smartphone of tablet, de website wordt altijd optimaal weergegeven.

WordPress maatwerk

WordPress is uitgebreid met een handig systeem om zangeressen en hun songs toe te voegen. Op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier is de website aan te passen en te onderhouden.