Pagina’s in WordPress

Door 18 juni 2017 juli 15th, 2019 Handleiding WordPress
wordpress paginas toevoegen

In de volgende WordPress handleiding leer je om pagina’s toe te voegen aan je WordPress website. Om een pagina toe te voegen in WordPress ga je naar Pagina’s > Nieuwe pagina.

Heb je al pagina’s dan klik je op Alle pagina’s en krijg je in het rechtervenster een overzicht van al je pagina’s. Klik op een titel van een pagina om deze te bewerken.

wordpress paginas

In het eerste invulveld vul je de titel van de pagina in. Op basis van de ingevulde titel wordt er automatisch een url aangemaakt. Deze kan je wijzigen door bij Permalink op bewerken te klikken en de url aan te passen. Zo kan je een url aanmaken waarin zoekwoorden zijn verwerkt zodat je link geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO).

wordpress paginas

In het volgende invulveld schrijf je de inhoud van je pagina.

wordpress paginas

Ben je klaar met schrijven dan kan je je bericht opslaan. Sla je het op als concept dan wordt het bericht nog niet gepubliceerd op de website. Zo kan je later nog aan je bericht verder werken. Is je bericht helemaal klaar dan kan je klikken op Publiceren. Vanaf dan staat het ook op je website.

wordpress pagina opslaan

Naargelang het WordPress thema dat je gebruikt kan je ook een uitgelichte afbeelding toevoegen aan je pagina. Deze afbeelding verschijnt meestal bovenin de pagina.  Om deze afbeelding toe te voegen klik je bij Uitgelichte afbeelding op de link Stel uitgelichte afbeelding in.

WordPress uitgelichte afbeelding

One Comment

Schrijf een reactie