Gehackte WordPress website schoonmaken

Gehackte WordPress website schoonmakenWas je website niet voldoende beveiligd of heb je achterstallig onderhoud aan je website en is je WordPress website nu gehackt? Meer dan 60% van de WordPress hacks komt door achterstallig website onderhoud. Hackers kunnen meestal door achterstallig onderhoud binnendringen in je website. Wanneer beveiligingsupdates voor je website niet op tijd zijn doorgevoerd ontstaan er beveiligingslekken. Deze lekken bieden een hacker gemakkelijke toegang tot je website. Het is belangrijk dat je website altijd up-to-date blijft: zowel je WordPress bestanden, je plugins en je themabestanden.

Of ben je gehackt door een andere reden? Ik kan je helpen met de gehackte WordPress website  schoonmaken en om weer snel en veilig online te gaan met je website. Ik maak je website weer helemaal schoon en pak ook de oorzaak van de hack aan om de kansen te verkleinen dat je opnieuw gehackt wordt.

Daarom is het terugplaatsen van een backup niet altijd voldoende omdat de hack soms mee in de backup zit, en als ook de oorzaak niet wordt aangepakt dan wordt je na herstel van je website opnieuw gehackt. Daarom moet er bij het schoonmaken van een gehackte WordPress website goed onderzoek gedaan worden naar de hack om de website weer helemaal veilig te maken.

Mijn website is toch niet interessant voor hackers?

Ik hoor vaak het argument dat een website te klein of te eenvoudig is voor hackers. De website zou niet interessant genoeg zijn voor hackers. Het zijn vaak net de kleine websites die interessant zijn voor hackers. Meestal krijgen kleinere website slecht of geen onderhoud en naar extra beveiliging wordt niet gekeken waardoor ze dus makkelijker te hacken zijn. Het gaat ze meestal niet om informatie van jou te ontfutselen maar ze kunnen je website o.a. inzetten voor het aanvallen van andere websites, het versturen van spam of het maken van links naar advertenties.

Hoe weet ik dat mijn WordPress website gehackt is?

Wanneer je website gehackt is kan dat vervelende gevolgen hebben. Hackers hebben vaak kwaadaardige code op de website gezet die malware bevat of spam verspreidt. Misschien is je hosting server besmet of zijn er wijzigingen aangebracht aan de database van de website. Vaak merk je zelf niet dat er wat mis is, maar de bezoekers van je website of webshop ervaren mogelijk problemen of ontvangen waarschuwingsmeldingen vanuit Google. De oorzaak is vaak lastig te vinden. Regelmatig zit de malware verstopt in de broncode van je website.

Dit zijn de signalen dat je website gehackt is en wanneer de gehackte WordPress website schoonmaken

  • je wachtwoord om in te loggen in WordPress werkt niet meer
  • er staat plots onbekende inhoud op de website
  • je site verwijst door naar een andere onbekende site
  • nieuwe onbekende gebruikers zijn geregistreerd in WordPress
  • melding van de hostingprovider voor het verzenden van spam
  • je krijgt een antivirus melding
  • je krijgt een melding van Google dat je website schadelijk is
  • er wordt spam verstuurd vanuit je website
  • je website is plots uit de lucht of werkt niet meer
  • er verschijnt informatie in de zoekmachines die niet hoort bij je website
Help, mijn WordPress website is gehackt!
Voorkom opnieuw gehackt te worden en kies voor doorlopend WordPress onderhoud en beveiliging.
Gehackte WordPress website schoonmaken

Stappenplan gehackte WordPress website schoonmaken

Bij een gehackte WordPress website schoonmaken worden er een aantal stappen gevolgd zodat je snel weer veilig online kan met je website. Onderstaande werkzaamheden die horen bij de gehackte WordPress website schoonmaken worden binnen 24 uur uitgevoerd. Na het opschonen van de website is het advies om te kiezen voor een WordPress onderhoudsabonnement zodat je voortaan beschermd blijft tegen hackers.

Scan website

Diepgaande scan van alle bestanden op de website en de database.

Verwijderen malware

Kwaadaardige en schadelijke bestanden en scripts worden verwijderd.

Herstel bestanden

Herstellen van geïnfecteerde bestanden en database (indien mogelijk).

Wijzigen wachtwoorden

Opnieuw instellen van alle wachtwoorden (WordPress login, database en FTP)

Update website

Het updaten van WordPress, de plugins en het thema waar nodig.

Blacklist check

Controle of op de website op de Google Blacklist staat en het weghalen indien nodig.