Berichten toevoegen in WordPress

Door 17 april 2017 juli 15th, 2019 Handleiding WordPress
WordPress berichten toevoegen

In deze WordPress handleiding leer je om berichten toe te voegen aan je WordPress website. Om een bericht toe te voegen in WordPress ga je naar Berichten > Nieuw bericht.

Heb je al berichten dan klik je op Alle berichten en krijg je in het rechtervenster een overzicht van al je berichten. Klik op een titel van een bericht om deze te bewerken.

WordPress berichten toevoegen

In het eerste invulveld vul je de titel van het bericht in. Op basis van de ingevulde titel wordt er automatisch een url aangemaakt. Deze kan je wijzigen door bij Permalink op bewerken te klikken en de url aan te passen. Zo kan je een url aanmaken waarin zoekwoorden voor zoekmachines zijn verwerkt zodat je link geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO).

WordPress permalinks

In het volgende invulveld schrijf je de inhoud van je bericht.

WordPress nieuw bericht

Ben je klaar met schrijven dan kan je je bericht opslaan. Sla je het op als concept dan wordt het bericht nog niet gepubliceerd op de website. Zo kan je later nog aan je bericht verder werken. Is je bericht helemaal klaar dan kan je klikken op Publiceren. Vanaf dan staat het ook op je website.

WordPress bericht toevoegen

Je kan je berichten ook onderverdelen in categorieën. Zo kunnen bezoekers op een makkelijke manier alle berichten over een bepaald onderwerp terugvinden. Staat de categorie er al dan hoef je alleen een vinkje te zetten bij de desbetreffende categorie. Wil je een categorie toevoegen dan klik je op Nieuwe categorie toevoegen en vul je de nieuwe categorie in.

WordPress categorie

Je kan ook een aantal tags aan je bericht toevoegen door deze in te vullen bij het veld Tags. Deze vind je aan de rechterkant van het berichtenscherm. Tags zijn ook een extra hulpmiddel voor je vindbaarheid in zoekmachines. Vul een tag in en klik op toevoegen. Zo kan je meerdere tags toevoegen die betrekking hebben op je bericht.

WordPress berichten tags

Naargelang het WordPress thema dat je gebruikt kan je ook een uitgelichte afbeelding toevoegen aan je bericht. Deze afbeelding verschijnt meestal bovenin het blogbericht.
Om deze afbeelding toe te voegen klik je bij Uitgelichte afbeelding op de link Stel uitgelichte afbeelding in.

WordPress uitgelichte afbeelding

Schrijf een reactie